ŠKOLSKE AKTIVNOSTI - ШКОЛСКЕ АКТИВНОСТИ
Пример добре школске праксе
28.06.2018.

Примери  добре  праксе у раду са ученицима

Најновије информације о променама  у школству, наговештавају увођење предузетничког васпитања у Основне школе.  У прилог  томе,  у школи „ Вук Караџић“ Зрењанин, већ  се види дугогодишња  пракса васпитања деце у том правцу.  Најновији примери  примене  стимулације предузимљивости  се примећују  у оквиру  „Ноћи  истраживача“,  које се одржавају  већ традиционално  сваке  године у Културном центру Зрењанина,  као и промоција књиге: „Педагошки осмех“ ауторке Милосаве Сташевић,  о којој су забележени следећи утисци.

 

Из књиге утисака са промоције збирке  „Педагошки осмех“

         У овој књизи се истичу практична искуства која се  могу  применити  у настави  а то је подучавање старим занатима уз примену савремене информатичке технологије која пружа  лепезу могућности радног ангажовања деце.  Овакав рад има вишенаменску улогу где се постиже креативност, стицање одређене вештине, стварање предмета употребне вредности, очување животне средине,  заштита родитељског буџета и усмеравање деце ка правим  мерилима вредности.  

Пожељно је поделити  оваква  искуства са свим педагозима који раде на свом усавршавању и проналазе методе за преношење што више функционалних знања и вештина својим ученицима.

Ово је одличан пример  доприноса  васпитању и образовању деце  кроз игру,  уметност и развијање предузетничког духа,  путем поезије и креативности. 

                                                                      Др. Недељко Попара

                         

 

 

Ова књига има за циљ да допринесе стицању функционалних и примењивих знања, као и стварању квалитетних радних навика код деце и омладине. Намена ове књиге је да буде преносиви мултифункционални  склоп знања, вештина и ставова који су потребни сваком појединцу за његов лични развој, укључивање у друштво и запошљавање.

Песме из ове збирке шаљу поруке младима како је пожељно радити и борити се у свим животним искушењима. Искуство изнето у песмама помаже им да лакше разумеју себе, друге људе и живот уопште.

Циљ ове збирке је да се, колико год је то могуће, врати радост боравка у школи и понесе лепо сећање на те дане. Васпитањем кроз игру и уметност, постижу се добри резултати који се јасно примећују у дугогодишњој пракси ауторке ове збирке Милосаве Сташевић.

                                                                            Др. Дарко Станковић

 

 

Оно што нас окружује, одређује наш стил живота, размишљања и начин деловања, па је потребно одржати корак са новим токовима науке  и технике.

Пошто наша деца живе окружена мултимедијалним  информацијама, њима је пожељан овакав просветни радник који може доследно пратити промене у васпитним и образовним садржајима.

Нама родитељима, остаје само да то што они воле и у чему уживају, покушамо усмерити у корисне и пожељне токове стицања знања и лепог понашања  а то можемо,  ако се добро информишемо и сами испробамо: „ Друштвене мреже“.  Наш оптимизам се огледа у нади да има још оваквих просветних радника, попут Милосаве Сташевић, која нуди веома квалитетан  начин  преношења практичних и корисних знања. 

„Ученици су дубоко запловили у океан Интернета и не вреди  их спречавати у томе,  већ је пожељно научити их  како да успешно пливају по мору знања и занимљивости  а упознати их и са ајкулама као могућој опасности.“ То могу најбоље одрадити  просветни радници који имају овако свеобухватан ниво стручног усавршавања,  које се препознаје  из практичне  примене,  ауторке ове књиге Милосаве Сташевић.

 

                                   Александра Хајдин, писац, новинар и публициста

 

 

 

Милосава Сташевић је педагог са изграђеним осећајем за креативност, посвећеност послу и дечјим потребама. У послу значајно примењује конструктивност,  практичност и одговорност.  Свакодневни део њеног карактера је алтруизам и  вечита потреба за новим сазнањима и иновацијама. Кроз мултимедијалне садржаје вешто организује  дружељубивост и доброчинство. Уз то своју креативност у образовном процесу а поготово у васпитном делу,  уме да обоји лепим стиховима и упуту деци корисне поруке, које их уче: »Умећу живљења».

Из књиге: „ Педагошки осмех“

 

„Ради и учи колико се може

Не чини то само ради оцене.

Лепо понашање, више помаже

У животу постоје и друге процене“.

 

Милосава својим радом и васпитањем деце кроз игру, уметност и мултимедијалне садржаје, значајно доприноси развијању позитивне атмосфере како у својој установи, тако и у ширим оквирима.

                                                                               Др. Милорад Ранчић, директор ШВСС

 

Copyright © 2018 by Mila Stašević - all rights reserved.
Zabranjeno je kopiranje i javna objava sadržaja ili neki delova web sajta bez dopuštenja vlasnice!
WEB DESIGN by Dragan Lazić